3 juni 2007

Visbouillon

Nodig:
Per 2 liter water:
  • 2 kg. visdelen (ogen en kieuwen verwijderen, in grove stukken hakken en een kwartier in koud water laten weken om alle bloedresten te verwijderen)
  • 1 grof gesneden selderijstengel (inclusief blad)
  • 1 grof gesneden ui
  • 1 grof gesneden wortel
  • 1 grof gesneden prei
  • Bouquet garni:- laurierblad- takje tijm- paar blaadjes peterselie

Doen:

Doe alle ingredienten in de pan en breng alles langzaam aan de kook. Verwijder het schuim dat aan de oppervlakte komt. Voeg het bouquet garni toe en zwarte peperkorrels (stuk of 12). Op een laag vuur zachtjes maximaal 20 minuten laten koken en regelmatig het schuim verwijderen. De bouillon rustig door een zeef bedekt met kaasdoek gieten.

Als basis voor diverse soepen en sauzen. Te gebruiken om vis te pocheren.2 liter water is goed voor 1,75 liter visbouillon.Maximaal een week in de koelkast bewaren.Invriezen: kook de bouillon in en giet alles in een ijsblokjesmakertje (hoe heet zo?n ding??)

Geen opmerkingen: