18 juni 2007

Japans eten...

is helemaal hype op dit moment. De Japanse restaurants schieten als shiitake uit de grond!

Al een aantal jaar haal ik in Den Haag bij Kiraku op de Toussaintkade sushi en sashimi. Dat heb ik altijd al lekker gevonden. Tegenwoordig proberen we hier ook de andere Japanse restaurants uit.

Voor de Dames is teppanyaki een feest: wat ze thuis niet eten (kip en rijst) gaat er aan die tafel in als koek. Maar ook van sashimi en sushi in diverse soorten wordt goed gesmikkeld.

Afgelopen zaterdag aten we (weer) bij Oka. Wat een vriendelijke mensen lopen daar toch rond. Behulpzaam, vrolijk en gezellig. Ook nog wanneer Dame 1 een kom misosoep over de grond gooit. En ook nog wanneer dame 2 vervolgens hetzelfde presteert!
Lekkere sushi, mooie vis, mooi vlees en heerlijke rijst.

Ooit, in een ver verleden, toen er nog niet zoveel Japanse kookboeken in omloop waren, heb ik met een vriend Japans gekookt. Tegenwoordig kan je in veel grote supermarkten de ingrediënten gewoon aanschaffen. Dat maakt de stap om Japans te koken een stuk kleiner. Toen was het nog een crime om de juiste producten te vinden. Helaas had ik toen nog niet het boek "In de Japanse keuken" van Time-life in bezit. Dat was destijds nog in het bezit van mijn moeder en uiteindelijk heb ik het van haar gekregen. Het boek is zo oud dat in die tijd sushi nog soesji en teriyaki nog teriejaki was... (Wanneer je een goed Japans kookboek wilt, waarin je ook nog heel veel kan lezen over de cultuur van het eten, dan raad ik je het aan. Ik heb het in diverse tweedehandsboekenwinkels zien liggen).

Binnenkort dus het recept voor tori teriyaki, want dat moet ik nu voor de Dames gaan maken!

1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve Christel
Leuk hoor dat je het oude kookboek noemt. Het is inderdaad mooi!

Kom weer eens een keer van je kookkunst genieten.

Liefs van mama