Nodig:
- afbakstokbroden of naturlijk kant en klare, maar de goedkope afbakbroden van eigenmerk enzo, tegenwoordig al voor € 0,15 te kopen, voldoen prima
- veel champignons; ik gebruik voor 1,5 stokbrood een doos van 400 gram en dat vind ik zelf nog aan de krappe kant!
- een ui
- plakken extra belegen kaas, om de broden mee te gratineren, dus lekker ruim
- diverse kruiden en specerijen; op dit moment bevalt mij peper en zout, pittige paprikapoeder, twee tenen knoflook en een aantal druppen tabasco het beste, maar ik ben verder aan het experimenteren, dus dat kan nog wijzigen
- voor de leuk kan je nog wat fijngehakte peterselie toevoegen, maar ik kan niet zeggen dat dat hier wat toevoegd aan de smaak
- natuurlijk boter oid (ikzelf doe roomboter met wat olijfolie)
Doen:
Bak de broden af in de oven. Snijd ondertussen de champignonnen in dikke plakken (was ze niet; zijn ze erg vies even afborstelen) en de ui in ringen.
Verhit de boter/olie in de wok, voeg de uienringen toe en na een tijdje de champignons. Laat dit lekker bakken en voeg de uitgeperste knoflooktenen toe. Lekker kruiden met de hierboven beschreven kruiden. En dat mag best wel ruim, want anders wordt het flauw! Haal het brood uit de oven en laat het even liggen; dan is het beter te snijden. Snijd ze doormidden (in de lengte) en vervolgens overdwars. Leg ze opengeklapt op een schaal die in de oven kan. Doe de champignonnen erop: beetje verdelen zodat iedereen evenveel krijgt. En vervolgens de plakken kaas erover leggen. Even een snufje paprikapoeder erover en weer terug in de oven totdat de kaas goed gesmolten is.
Ik ben nog verder aan het kijken of dit bijvoorbeeld te combineren is met een saus, zodat je een wat vochtigere substantie krijgt....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten