Mijn oma maakte altijd geweldige kip. Grote pannen vol (want ze heeft een grote achterban), heerlijk. Ze heeft me ooit het geheim verteld...
Nodig:
Mijn oma zou naar de boer gaan, daar een paar mooie kipjes uitzoeken, ze eigenhandig de kop afslaan en plukken, want er gaat niets boven superverse kip. Eigenlijk is dit dus wel een heel belangrijk onderdeel van het recept. Helaas ben ik aangewezen op de poelier. Dus daar mooie kippetjes uitzoeken en vragen of hij (de poelier) deze in mooie stukken wil verdelen.
Peper en zout en eventueel andere kipkruiden die je lekker vindt; volgens mijn oma maakt dat niet zoveel uit, want smaken verschillen.
Verder een heeeeele grote braadpan voor veel kip!
Doen:
Tja, en dit is dus het geheim: je bedenkt wanneer de kip gaat eten, Het liefst ergens verder op in de week. De hele week kook je netjes je hollandse avondmaal (stukje vlees, groente, aardappeltje). De jus die je iedere avond over hebt bewaar je telkens. De karbonaadjes jus, de gehaktballen jus, de biefstuk jus, noem maar op! Gewoon allemaal bij elkaar in een bak in de koelkast.
Je kruidt de kipstukken en braadt ze aan zodat alle stukken mooi bruin zijn. De opgespaarde jus smelten in de heeele grote braadpan en daar de kipstukken in doen. En dan maar sudderen op een heel laag pitje, lekker lang zodat het kipvlees heerlijk sappig wordt en alle smaken in het vlees trekken!
Erbij:
Natuurlijk met ouderwets gemaakte aardappelpuree en eigengemaakte appelmoes, want potjes en pakjes kende mijn oma niet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten