28 mei 2007

Tsjirisu

Kruidige indoopsaus voor sashimi van baars, zeebaars, zeebrasem of bot. Hitsjimi togarasji is een specerij bestaande uit sterk mosterdzaad, peperblad, sesamzaad, raapzaad, hennepzaad en gedroogde mandarijnenschil.

Nodig:
  • 2 eetlepels sake
  • 110 gram daikon, geschild en heel fijn geraspt
  • 2 sjalotjes met groen eraan, in zeer dunne rondjes gesneden
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • een snufje hitsjimi togarasji

Doen:
Warm de sake op in het pannetje. Neem het pannetje van het vuur en steek de inhoud aan. Zachtjes heen en weer schudden tot de vlam is gedoofd. Vervolgens laten afkoelen.
Meng de sake met de geraspte daikon, sjalotjes, sojasaus, citroensap en de hitsjimi togarasji.

Geen opmerkingen: