15 mei 2007

Scherpenzeelse uitsmijter

Vroeger schotelde het hotel/restaurant dat mijn ouders hadden dit gerecht voor aan hongerige jagers. Dan hadden ze zeker een volle maag!

Nodig:
  • groffe bruine boterhammen
  • kruidenboter
  • eieren
  • kalfskroketten (rund mag ook, maar kalf is lekkerder), van de snackbar of zelf frituren

Doen:

Indien je de kroketten dus haalt bij de snackbar is het handig om de oven voor te verwarmen om de kroketten warm te houden tijdens het bakken van de eieren
Bruine boterhammen besmeren met kruidenboter, kroketten frituren en spiegeleieren bakken. Kroket op een boterham en daar bovenop een spiegelei.

Let op: dit is zeeeer machtig! Grote eters 2 à 3 boterhammen. Met wit brood iets minder machtig.
Misschien voor vegetariers te maken met een groente- of kaaskroket? Heb het zelf nog nooit geprobeerd...

Geen opmerkingen: