30 mei 2007

Plat favorite

Lekker, makkelijk, ook goed te koken voor veel mensen en vooral veel variatie in aan te brengen!

Nodig:

  • 500 gram vlees (schnitzel of biefstuk)
  • 1 grote ui
  • 1 bakje champignons
  • 150 gram ham
  • paprika
  • augurken
  • knoflook
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • 1 zakje witte saus
  • 1/4 liter slag
  • boter om in te bakken

Doen:

Snijd het vlees in reepjes de ui grof, de champignons in plakjes, de paprika, de ham en de augurken in dunne repen.

Bak het vlees op hoog vuur bruin en voeg wat peper en zout toe. In een andere pan de uien glazig bakken, champignons en paprika erbij en knoflook erbij en even laten garen. Het vlees en de gebakken groenten bij elkaar doen in een hoge pan en van het vuur af de kruiden erbij doen. Goed doorroeren, daarna het zakje witte saus erbij en ca. 2 dl water (of lekkerder, melk). Op het vuur roeren tot het dik begint te worden en dan de room erbij. Vlak voor het opdienen de ham en augurk toevoegen. Afproeven en naar smaak peper en zout toevoegen.

Erbij:

Lekker met pasta, rijst en gebakken aardappelen. Als groenten broccoli of bloemkool.

Variaties:

  1. Kalfsvlees: geen paprika of andere specerijen toevoegen
  2. Kip: i.p.v. paprika kerrie gebruiken, ham weglaten en ananas toevoegen en een beetje gemberpoeder, serveren met rijst.
  3. Biefstuk: een beetje mosterd toevoegen en een scheutje tomatenketchup, lekker met gebakken aardappeltjes.

Wat vooral geldt bij dit recept: VARIEER!

Geen opmerkingen: