27 mei 2007

Gestoofde paling

Lekker ouderwets recept. Zeker niet voor de slanke lijn en ontzettend machtig!

Nodig:
  • 1 kg duimdikke paling
  • flinke klont roomboter
  • zout & peper
  • scheutje azijn
  • halve citroen
  • takje peterselie
  • 2 beschuiten

Doen:

Paling stropen (kan natuurlijk ook door de visboer) en in mootjes snijden van 8 cm.

De mootjes in een pan met water leggen; ze moeten niet helemaal onderstaan. De rest van de ingrediënten erbij m.u.v. de beschuiten. Heel langzaam aan de kook brengenen dan op een zeer matig vuurtje gaar laten stoven. Afhankelijk van de dikte duurt dit ca. 20 minuten. Op het laatst de beschuiten erin fijn knijpen en mee laten stoven om te binden.

Erbij:

Lekker met gekookte aardappelen, worteltjes en/of peultjes. En natuurlijk een lekkere frisse witte wijn erbij!

Geen opmerkingen: