1 juni 2008

Tomatensoep voor Merel

Gisteren was de laatste dag van het hockeyseizoen. Het hele team van Dame2 ging richting Hellevoetsluis om daar met allemaal andere teams nog gezellig de hele dag te hockeyen. Natuurlijk werden ze, zoals gebruikelijk, weer aangemoedigd door zo ongeveer alle ouders. Het was errug gezellig, maar onze hockeydames waren niet in hun element en ondanks alle keurige aanmoedigingen en steun werd er fiks verloren.

's Avonds sloten we het hockeyseizoen af bij ons favoriete trainersechtpaar met allemaal lekkere happen. Iedereen nam een gerecht mee. Altijd leuk, want zo kom je nieuwe, lekkere dingen tegen.

De sateh en saus van Inez'ouders waren overheerlijk. Als jullie dit lezen: graag het recept!
De pannekoekjes met notenragout van Hannah's moeder waren weer (het was de tweede keer dat ze het maakte) jummie. Mag ik je recept hier plaatsen?
Tara's mama heeft altijd al een lekker toetje (ik zal geen foto plaatsen), maar dat van gisteravond was lekker en ook nog eens supereenvoudig om te maken: cake, nee niet zelf gebakken; geen tijd, in lagen snijden, Cointreau er over, aardbeien erop en dan overgieten met vanillevla vermengd met slagroom.
Van de moeders van Annelein en Idyl salades (Italiaans en verse vruchten) en van de vader van Isabelle, ehhh, ik weet het niet meer. Oh ja: zeer geliefd bij bijna iedereen. Zelfgehaalde patat.

Ikzelf had soepen verzorgd. Allereerst de courgettesoep van Robin. Die valt altijd in de smaak en bij deze dus de link naar het recept.

Verder tomatensoep, die ik vaker maak, maar bij deze is omgedoopt tot de Tomatensoep voor Merel.

Fruit een flinke gesnipperde ui met wat knoflook aan in een scheut olijfolie. Neem een finke hoeveelheid rijpe lekkere tomaten en snijd ze in vieren. Doe dit bij de uien en laat alles op een zacht vuurtje helemaal zacht stoven. Voor de kleur kan je nog een blik gepelde tomaten erbij doen. Zet de staafmixer erin en pureer alles tot een gladde massa. Aanvullen met bouillon. De een houdt van een dikkere soep dan de ander, dus naar eigen inzicht. Voor het gemakkelijke en bij weinig tijd zijn tuinkruidenbouillonblokjes een prima alternatief.

basilicum

Roer er een pakje (zo'n 200 gram) roomkaas doorheen en vervolgens een flinke hoeveelheid in reepjes gesneden verse basilicum. Zelf kruid ik deze tomatensoep niet met allerlei kruiden, alleen met wat peper en zout, vanwege de basilicum. Maar met de basis kan je alle kanten op.

Vanavond eten we nog een restje van de courgettesoep. Het restantje tomatensoep heb ik bij Merel achtergelaten...

1 opmerking:

Anoniem zei

Lekker zo'n 'Dutch diner'.