25 juni 2008

Bonbons maken

bolletje witte chocolade met aardbei van het ChocolokaalZoals ik vorige week al schreef, stond er voor het feestje van Dame 1 een workshop bonbons maken op het programma. Dat was dus vandaag!

Met zes puberende Dames togen Manlief en ik naar Leiden. Leiden dus in last!

In het Chocolokaal(tje) stond zat Syl al op ons te wachten. De Dames smolten bij voorbaat al van alle chocoladebollen en brokken die daar lag te knipogen tussen alle roze aankleding: "Eet mij, eet veel van mij!"

De Dames maakten tijdens de workshop een chocoladebakje met daarin 8 bonbons. De bonbons waren gevuld met praline, ganache en karamel. Verder konden ze allerlei ingredienten toevoegen aan de vullingen: nootjes, gedroogde of verse aardbei, kokos, allerlei andere vruchten en ook werden er bonbons gemaakt met lavendelessence.

Het bakje werd gemaakt met behulp van een ballon die in de warme, pure chocolade werd gedoopt. Vervolgens werden kleine papieren cupjes van binnen besmeerd met chocolade.

Voor de ganache werd gesmolten boter vermengd met slagroom en gesmolten chocola. Hiermee werden cupjes gevuld, waarna er een zelfuitgekozen vulling in ging. Dat werd afgesloten met de rest van de ganache. Uit een grote emmer kwam een van de ingredienten voor de praline (lekker! een soort hazelnootpasta) en verder werd er enorm gekledderd bij het vullen van de cupjes met karamel.

bonbons maken bij het Chocolokaal
Alles werd uiteindelijk afgedekt met een laag chocola en versierd. Alle bonbonnetjes in het chocoladebakje en voila.

Het lekkerste was natuurlijk dat na gebruik ieder bakje, lepeltje, bordje schoongelikt mocht worden.


bolletje van pure chocolade met wasabi van het ChocolokaalVoor Manlief en mij was het ook snoepen; Manlief kreeg een grote lepel warme, pure chocolade uit de ketel en we mochten wat bolletjes proeven.... Dit was onze favoriet: een bolletje van pure chocolade met wasabi. Maar ja, die van melkchocolade met five spices was ook lekker en die pure met lapsong Souchong thee ook. We hebben maar een aantal bolletjes meegenomen naar huis.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hmmmm. Vooral door de foto's. Leuk zo'n workshop!