14 augustus 2008

Terug van weggeweest...

De vakantie is voorbij en het wordt weer tijd om het gewone leven op te pakken. De laatste maanden was het druk en was ik niet zo in m'n hum. Stress bij Dame 1 over de middelbare school, schoolfeest, afscheidsmusical en al wat meer, Dame 2 vond het nodig om bij over alles te zeuren en te janken (sorry Dame 2) en ik was toe aan vakantie.

Het geregel voordat we op vakantie konden was al erg (er moeten toch drie honden, een kat en een hamster verzorgd achter blijven), maar net als vorig jaar zouden mijn vader en zijn vriendin voor ze zorgen.

Helaas... na een paar dagen was er een ongeluk gebeurd: Herman had mijn vader onderuit getrokken en die was dusdanig terecht gekomen dat zijn kniebanden gescheurd bleken te zijn. Het geregel dat er dan moet plaatsvinden is pas echt stressvol! Hadden we het maar eerder geweten, dan waren we zo weer thuis geweest. Nu zaten we op Corsica en zouden dus niet 1,2,3 weer thuis zijn.

Maar wat hebben we toch lieve mensen om ons heen, die Herman meenemen, die de vriendin van Piet bijstaan, die Piet naar huis brengen, die een kennel ergens ver weg voor Herman en Grappa weten te vinden en ze daar ook naar toe brengen, die Gijs ophalen om voor te zorgen en die vervolgens hun eigen hond naar een logeeradres brengen wanneer blijkt dat het niet zo botert tussen hun hond en Gijs, die zorgen voor de kat en de hamster en vriendinnen die op het laatste moment voor Gijs zorgen als de eerdere lieve mensen echt geen logeeradres meer hebben voor hun eigen hond.

We zijn ze allemaal veel dank verschuldigd!

Desondanks het hondendrama en nog wat andere plaatselijke dramaatjes (je komt van een bomvolle boot vanaf Corsica, waar je vier uur lang geen zitplek hebt gehad, aan in Italie en volgt de aanwijzingen van kleine dictatortjes die het verkeer staan te regelen,waarna je dus in de tien rijen dikke wachtrij belandt voor.... de boot naar Sardinie! En daar kom je dus niet meer uit!) was het weer een lekkere vakantie, met heerlijk eten (eend in Frankrijk, fruits de mer op Corsica, bruschetta's met leverpastei in Toscane en overheerlijke wijnen en ng veel meer). Natuurlijk weer veel te weinig lekkers mee genomen en dat wat we mee hadden genomen (wijn, grappa's, olijfolie) staat klaar om cadeau gegeven te worden aan al onze redders in nood.

Vandaag stond in het teken van veel wassen en het ophalen van Herman en Grappa uit het verweg pension (pffff, weer 300 km rijden!). Ik had trek in gewoon eten, lekker aardappels en groenten. Andijviestamppot met spek en kleine blokjes Hollandse kaas. Heerlijk!

Geen opmerkingen: