12 juli 2007

Per'fect

Heb jij em al? De Egg-Per'fect?

Ik niet, maar mijn moeder wel en die is er helemaal lyrisch over!
Hoe het precies werkt, daar ben ik nog niet achter. Het heeft te maken met hittegevoelige sensoren die uitrekenen hoe heet het binnen in je eitje is. Het maakt niet uit hoeveel eieren er in je pannetje zitten of dat je er heet of koud water in hebt gedaan; je ei komt er precies uit zoals je het hebben wilt.

Ideaal dus voor de klunzen die geen eieren kunnen koken!

Nog idealer is het voor de klunzen die ook moeite hebben met pasta-al-dente, vis wel-of niet-gaar, biefstuk rare-medium-well done, kip wel-of-niet-gaar, magnetron maaltijden koud-lauw-warm... voor hen zijn er ook re-usable color-changing thermometers for all your cooking and heating needs.

Hoe kook ik per'fect een ei? Pannetje water opzetten en wachten tot het water kookt, gaatje prikken in de bolle kant van het ei en in het kokende water laten zakken. Afhankelijk van de grootte van het ei zo'n 6 a 7 minuten. Over het algemeen zijn mijn eitjes perfect.

1 opmerking:

Cara zei

Heb het ding al jaren geleden eens gekocht maar ik gebruik hem eigenlijk nooit meer. Je moet hem overigens wel op de zelfde temperatuur bewaren als je eitjes, dus voor mensen die hun eieren in de koelkast stoppen: egg per'fect er ook bij leggen. Er schijnt ook een piep-ei te zijn (in verschillende kleurtjes te koop voor zacht, medium, hard) dat door te gaan piepen aangeeft daat je eitje klaar is.