Soms heb ik even een vlaag van zin om te koken, zoals bijvoorbeeld gisteren. Er wordt gesproken over de volkstuin en hoeveel kilo tomaten er wel niet waren, dat de pruimenboom barstensvol hing en de buurvrouwvolkstuinierster omkwam in de stoofperen. Wat moest je ermee? Nou!!! Geef maar hier, zei ik. Tja, maar dan moet je 5 kilo tuinbonen doppen of pruimen ontpitten. So what? Ik zou het geweldig vinden. Moet je je voorstellen: 10 kilo dikke, rijpe, onbespoten tomaten. Echte tomatensaus, diversen varianten tomatensoep, tomatenketchup, chutney, vers tomatensap. Ik zou er wel weg mee weten!
Eigenlijk zijn we ook wel erg verwend met de pakjes, blikjes, potjes en zakjes (ok, een beetje culi-eter zal never-nooit-niet toegeven dat ie ook wel eens een potje, zakje of pakje gebruikt, daarom lees ik oh zo graag de verhalen van de familie Wateetons). Ik zal hierbij eerlijk toegeven dat ik wel eens een blik tomatensoep met balletjes koop (voor de Dames, echt waar) en me ook wel eens waag aan een zakje Knorr saus (voor het gemak). Maar toch ... het is vaak zo gemakkelijk, want, terwijl ik gezellig met de buurvrouw rosee aan het wegtetteren was, stond er een grote pan uien zachtjes te stoven voor de uiensoep. En zeg nou zelf, dat is toch veel lekkerder dan de blikken van Unox en dus zo gemakkelijk:

Uien in ringen, heel zachtjes laten stoven totdat ze lekker zacht zijn. Wat bloem er doorheen roeren en vervolgens bouillon en witte wijn toevoegen. Kruiden naar smaak met peper, zout, wat laurier en tijm. En dan natuurlijk even onder de grill met wat brood (ik doe altijd blokjes, want dat eet wat gemakkelijker dan zo'n stuk stokbrood) en geraspte kaas.
2 opmerkingen:
njam, een smakelijk idee!
He, zo ken ik je weer.
Uit de losse pols, beetje improviseren, durven en Goh, wat lekker.
Atie
Een reactie posten