
Ik koop eten. Niet zomaar eten, maar luxe eten: een stuk foie gras, een supermooie ossenhaas, een stuk wild, coquilles om daarna te gaan bedenken wat ik er allemaal mee ga klaarmaken.
Vandeweek stapten Manlief en ik binnen bij Simon de Vogel; toch wel een van de verwenwinkels van Den Haag. En ja... het waren truffels wat de klok sloeg: natuurlijk de altijd aanwezige brie de meaux met truffel, maar ook truffelfilet,-salami, -honing, -mayonaise, -everzwijnmortadella en nog heel veel meer. En natuurlijk truffels zelf. Er lagen geweldige witte truffels (tuber magnatum), maar dat kan Bruin niet trekken. De prijs hiervan bedroeg 50 euro per 10 gram. Gelukkig lagen er ook zwarte najaarstruffels (tuber uncinatum). Toen de jongeman die de truffels stond te bewaken het deksel omhoog deed, was ik verkocht. Die geur... er moest in ieder geval een truffeltje mee om daar de komende week allerlei heerlijks mee te maken.
Het eerste dat ik doe met een truffel, is hem opsluiten in een pot met goede risottorijst en een paar eieren. De rijst en de eieren nemen de geur van de truffel over en zo zijn er nog meer gerechten waar ik kan van genieten.
Het eerste feestje begon dus vanochtend: roerei met truffel. Wat een heerlijk verwen-eten zo op de zondagochtend. En genietend van mijn ontbijtje bedacht ik al wat er nog meer gaat komen. Zelfgemaakte pasta met truffel? Risotto met blokjes ganzenlever (van een vorige verwen-aankoop) en truffel? Broodjes rosbief met truffelmayonaise? Sandwiches met truffel? Kaasfondue met truffel? Coquilles met truffel?
Ik denk dat ik nog maar even langs De Vogel moet gaan...
4 opmerkingen:
Ik heb nog een suggestie: carpaccio van rauwe coquilles, ganzenlever en truffelschaafsel (Bruneau). Goddelijk! En dan kom ik langs :-)
Jaaaaa, lekker! Nadat ik dat bij Carla heb gegeten, regelmatig klaargemaakt. Tot groot plezier van familie en vrienden. Is inderdaad een van de meest sublieme gerechten die ik ken. Maar daar zou ik dan ook een witte truffel voor aanschaffen....
En inderdaad: wat Carla ooit zo lekker heeft gemaakt. Nogmaals, heerlijk!
De rauwe coquilles sla ik over, maarre wanneer staat die risotto op de planning, dan kom ik langs! :-)
Aanrader voor de volgende eetkoopbui: Gransjean.
Een reactie posten