Soms eet je ergens iets en dan denk je: "Ja, lekker! Dat ga ik ook maken." Laatst aten wij in
De Keuken van Waarde. Na wat wisselingen van de wacht staat er nu een enthousiaste kok/eigenaar met allemaal wilde plannen. Het ons zo vertrouwde restaurantgedeelte was Brasserie geworden en boven is het restaurant. Ik moest er even aan wennen... aan de Brasserie. We aten er lekker en de gastheer was attent. Ok, ik vond niet alles geslaagd en sommige combinaties niet slim. Zo aten we een overheerlijke hazenrug met een terriyaki saus. Sublieme combinatie. Alleen dan zo jammer dat er als bijgerecht gekozen kan worden uit zelfgemaakte frieten die geserveerd worden met een behoorlijk naar mosterd smakende mayonaise. Maar goed, het was lekker genoeg om nog eens naar de Brasserie te gaan en Manlief at nog een keer hetzelfde voorgerecht: carpaccio van wild zwijn met een salade van bonen. En die salade van bonen, dat was het! Dat ging ik ook maken... Zo gezegd, zo gedaan: tijdens het menu op Kerstavond was de tweede gang een stukje kalsfzwezerik met een siroop van balsamico met truffel en een salade van peulvruchten.

Voor de peulvruchten gebruikte ik doperwtjes en dubbelgedopte tuinbonen (lagen beide nog in de vriezer), beetgare linzen en een blikje flageolets. Dit alles voorzichtig omschudden met wat peper en zout. Vervolgens wat blokjes mager spek bakken en wat knoflook erdoor. Afblussen met een scheut room en laten afkoelen. Spekjes/room/knoflook mengsel voorzichtig mengen met de bonen.
De combinatie met de kalfszwezerik was perfect!
1 opmerking:
Een reactie posten